Egypte Compleet 15 daagse 3 sterren rondreis Hurghada Nijlcruise 5 sterren Cairo enen Sharm el Sheikh inclusief excursies Afbeelding Egypte Compleet 15 daagse 3 sterren rondreis Hurghada Nijlcruise 5 sterren Cairo enen Sharm el Sheikh inclusief excursies
Egypte Compleet 15 daagse 3 sterren rondreis Hurghada Nijlcruise 5 sterren Cairo enen Sharm el Sheikh inclusief excursies ***
Bestemming: Rondreizen Egypte - Rondreizen

Egypte Compleet 15 daagse 3 sterren rondreis Hurghada Nijlcruise 5 sterren Cairo enen Sharm el Sheikh inclusief excursies

***

hotel transfer


15 Dagen

Tijdens deze schitterende 15-daagse rondreis krijgt u uitgebreid de gelegenheid om kennis te maken met het mystieke en authentieke Egypte. Historische bezienswaardigheden, zoals de Tempel van Karnak en de welbekende Piramides van Gizeh komen aan bod, maar ook zon, zee en strand worden niet overgeslagen.

Rondreis o.b.v. Volgens programma15-daagse vliegreis inclusief:

 • 3 nachten 3* hotel in Hurghada e.o. o.b.v. halfpension
 • 5-daagse 5* Nijlcruise o.b.v. VOLPENSION
 • Nachttrein Cairo - Aswan
 • 2 nachten 3* hotel in Cairo o.b.v. logies en ontbijt
 • 4 nachten 3* hotel in Sharm el Sheikh o.b.v. halfpension
 • Alle entreegelden genoemde excursies gedurende de Nijlcruise en in Cairo Het is mogelijk om tegen een toeslag van 12,- per persoon in Cairo te verblijven op basis van halfpension.

Programma:

Dag 1 t/m 3 Hurghada

Na aankomst op de luchthaven in Hurghada wordt u per bus naar uw hotel gebracht. Deze badplaats biedt prachtige stranden, goede watersportmogelijkheden, gezellige restaurants en bars en het warme klimaat staat garant voor een heerlijk zonzekere vakantie het hele jaar door. Let op: Het kan voorkomen dat u verblijft in een accommodatie in de badplaats El Gouna, Soma Bay, Makadi Bay of Safaga i.p.v. Hurghada. U hoort ter plaatse in welk hotel u zult verblijven en in welke plaats.

Dag 4 Nijlcruise - Luxor

Na het ontbijt vertrekt u per transferbus richting Luxor voor de Nijlcruise. Na aankomst in Luxor wordt u naar de cruiseboot gebracht waar u de volgende 4 nachten zult verblijven in een buitenhut op basis van volpension. De lunch bij aankomst in Luxor is niet inbegrepen in de reissom. Tevens dient u er rekening mee te houden dat de kamers op de Nijlcruise vanwege uw vroege aankomst nog niet altijd direct beschikbaar zijn. U zult nog niet direct gaan varen, zodat u de mogelijkheid heeft eerst Luxor en omgeving te verkennen. U zult merken dat Luxor een prominente plaats inneemt in de Egyptische geschiedenis. In Luxor zijn de belangrijkste en meest interessante opgravingen en overblijfselen te vinden. Maar Luxor is ook een prettig Egyptisch stadje met restaurantjes, winkeltjes, een souk, markten, barretjes en vruchtensapstalletjes. Diner en overnachting in Luxor aan boord van de Nijlcruise.

Dag 5 Nijlcruise - Luxor

U bezoekt vandaag de westoever van Luxor. Hier bezichtigt u de prachtige koningsgraven in de Vallei der Koningen, een dodenstad die bijna 500 jaar lang de begraafplaats is geweest van de faraos (o.a. Toetmosis III, Toetankamon en Seti I). Ook bezoekt u de tempel van Hatshepsut en de Kolossen van Memnon, imposante 18 meter hoge beelden die als bewakers van de poort tot de graftempel werden gebouwd. Diner en overnachting in Luxor aan boord van de Nijlcruise.

Dag 6 Nijlcruise - Luxor - Esna

Vandaag staat een bezoek aan de oostoever van Luxor op het programma. Indien u het excursiepakket heeft geboekt, bezichtigt u de tempel van Luxor, een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen in Egypte, gewijd aan Amon, Moet en Chons. Tevens brengt u een bezoek aan de imposante Tempel van Karnak. Na de lunch vaart u via de sluizen van Esna richting Esna. Diner en overnachting aan boord.

Dag 7 Nijlcruise - Edfu - Komombo

Bij aankomst in het plaatsje Edfu gaat u van boord en bezoekt u de tempel van Horus. Na de lunch vaart de boot naar Kom Ombo, waar u in de namiddag het tempelcomplex met de unieke dubbeltempel gewijd aan de Goden Sobek en Horus gaat bekijken. Hierna vaart u verder naar Aswan. Diner en overnachting in Aswan aan boord van de Nijlcruise.

Dag 8 Nijlcruise - Aswan - Nachttrein

U kunt optioneel deelnemen aan een excursie naar de tempels van Abu Simbel, gelegen op zon 250 km ten zuiden van Aswan. In alle vroegte vertrekt u uit Aswan en halverwege de busrit komt de zon als een gigantische en bloedrode bol langzaam boven de horizon uit om de onmetelijke woestijn te verlichten en te verwarmen. Een prachtig schouwspel. De tempels van Abu Simbel liggen fraai aan het Nassermeer. De vier gigantische beelden van Ramses II voor de ingang van zijn eigen tempel maken een overweldigende indruk. Deze excursie kunt u ter plaatse bij onze reisleiding boeken en is alleen mogelijk indien het vaarschema van de cruiseboot dit toelaat. s Middags kunt u een bijzondere trip over de Nijl maken met een originele Nijlzeilboot, de Felluca, langs de sprookjesachtig mooie Nijloevers. Na het uitchecken op de cruiseboot wordt u naar het station gebracht en reist u tegen de avond per nachttrein van Luxor naar Cairo, waar u de volgende ochtend aankomt. Wij reserveren voor u een slaapcouchette.Diner en eenvoudig ontbijt in de trein is inbegrepen. Er zijn alleen 1- of 2-persoonscabines. De rit per nachttrein duurt circa 12 uur. Ook kunt u bij ons informeren naar de mogelijkheden om te reizen per vliegtuig.

Dag 9 Cairo

Aangekomen in Cairo brengt u na het inchecken in uw hotel een bezoek aan Gizeh alwaar de grootste Piramides ter wereld en de Sfinx uit het woestijnzand oprijzen. Het begrip wereldwonder krijgt hier concrete betekenis. Bij deze excursie is een lunch inbegrepen. Tevens heeft u de mogelijkheid de excursie naar het Egyptisch museum bij onze lokale reisleiding te bestellen. In het Egyptisch Museum bevindt zich een immense en werkelijk schitterende collectie van beelden, strijdwagens, graftombes, mummies, tronen, dodenmaskers, juwelen en nog veel meer unieke schatten. Overnachting in Cairo. Ter plaatse heeft u tevens de mogelijkheid de Sound & Light show, een lichtshow bij de pyramides in de avond, optioneel bij te boeken.

Dag 10 Cairo

Na uw ontbijt in het hotel heeft u de gehele dag de tijd om de immense hoofdstad Cairo op eigen gelegenheid te verkennen en ontdekken. Cairo en zijn 15 miljoen bewoners verwelkomen u op indrukwekkende wijze. Indrukken kunnen verwerkt worden onder het genot van heerlijke Egyptische specialiteiten in een van de talloze restaurantjes die Cairo rijk is. Overnachting in uw hotel in Cairo.

Dag 11 t/m 15 Sharm el Sheikh

Na het ontbijt verlaat u uw hotel in Cairo en vertrekt u per transferbus naar de sfeervolle badplaats Sharm el Sheikh voor de laatste 4 nachten van deze reis. In Sharm el Sheikh heeft u tijd om even uit te rusten van alle indrukken. Sharm el Sheikh is de meest mondaine badplaats in Egypte. Gelegen tussen de mooiste woestijn ter wereld, de Sinai en de parelwitte zandstranden aan de Rode Zee is dit een topbestemming geworden voor liefhebbers van duiken, snorkelen, zon en cultuur. Op dag 15 wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugreis naar Amsterdam.

Inbegrepen excursies:

 • Dal der Koningen, deze dodenstad is bijna 500 jaar lang, van de 18e tot de 21ste dynastie de begraafplaats geweest van de Faraos. Hier bevinden zich de graven van o.a. Toetmosis III, Toetanchamon en Seti I
 • Tempel van Hatshepsut, het tempelcomplex van de vrouwelijke farao Hatshepsut
 • Tempel van Luxor, een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen in Egypte, gewijd aan Amon, Moet en Chons
 • Tempel van Karnak, een tempelstad van de koning der Goden Amon Re
 • Kolossen van Memnon, imposante 18 meter hoge beelden, die dienden als bewakers van de graftempel
 • Tempel van Horus in Edfu, een van de best bewaarde tempels uit de tijd van de Faraos, gewijd aan de valkgod Horus
 • Tempel van Sobek in Kom Ombo, een tempelcomplex met de unieke dubbeltempel, gewijd aan de goden Sobek en Horus
 • Felucca zeiltrip, tocht met een originele Nijlzeilboot langs het sprookjesachtige landschap bij Aswan
 • Piramiden van Gizeh, gebouwd in het midden van het 3e millenium voor Chr. door de koningen Cheops, Chefren en Mykerinos, absoluut een van de beroemdste bouwwerken uit de geschiedenis
 • Sfinx, een monumentaal figuur met het lichaam van een leeuw en het hoofd van een mens. Tussen de klauwen van dit 20 meter hoge figuur staat de droomzuil van Toetmosis IV
 • Lunch in Cairo

Verplichte bijkomende kosten ter plaatse: visumkosten 20 p.p. en fooi 25 p.p.

Let op: Programmas van de rondreizen zijn altijd onder voorbehoud. Het staat van tevoren nog niet vast in welke accommodatie u zult verblijven. Bij een rondreis wordt ter plaatse bepaald in welk hotel en ook in welke plaats iemand terechtkomt, conform de geboekte categorie. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat de volgorde van de rondreizen wegens omstandigheden gewijzigd kan worden. Uiteraard zullen wij onze uiterste best doen om ervoor te zorgen dat er aan de inhoud van de reizen niets verandert.

Online stoel reservering

24 uur voor vertrek:

U kunt 24 uur voor vertrek gratis inchecken bij vluchten die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link.

U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen te volgen die worden aangegeven.

Vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek:

U kunt 3 weken tot 48 uur voor vertrek online een stoel reserveren voor de heen- en terugreis die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link. U dient direct een stoel voor de heen en terugreis te reserveren, de code is maar eenmalig te gebruiken. Na het invoeren van deze code wordt deze geblokkeerd.

Voor een normale stoel betaald u 7,50 per persoon per enkele reis en voor een stoel met extra beenruimte betaald u 20,- per persoon per enkele reis (indien beschikbaar). U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen volgen die worden aangegeven.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Egypte Compleet 15 daagse 3 sterren rondreis Hurghada Nijlcruise 5 sterren Cairo enen Sharm el Sheikh inclusief excursies 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail