Pyramids to Petra Afbeelding Pyramids to Petra
Pyramids to Petra ***
Bestemming: Rondreizen Egypte - Rondreizen

Pyramids to Petra

***

plane hotel transfer


17 Dagen

Je bezoekt de twee landen waar de geheimen en mystiek van het Midden Oosten het best bewaard zijn gebleven. Als je dit prachtige deel van de wereld ontdekt, zul je versteld staan van de vriendelijkheid en de gastvrijheid van haar bevolking. Je reist met een traditionele felucca over de Nijl en bezoekt de wereldberoemde piramides van Gizeh, ontmoet de Bedoeien in Jordanie en bezoekt de historische stad Petra.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1 & 2 Cairo

Je avontuur door Egypte en Jordanie begint in Cairo. Cairo is een veelzijdige stad waar je de bekende hoogtepunten kunt bezoeken zoals de Sfinx. We bezoeken de wereldberoemde piramides van Gizeh. Deze piramides lagen eens in het midden van de woestijn, maar tegenwoordig niet ver buiten de voorsteden van Cairo. Ook brengen we een bezoek aan het Egyptische museum, waar Toetanchamon ligt.

Dag 3 & 4 Aswan

In de loop van de ochtend komen we met de nachttrein aan in Aswan. Dit kleine stadje is heel erg geschikt om lopend te verkennen en een echt Afrikaans gevoel te krijgen. Koop een souvenir in een van de vele bazaars of bezoek een Nubian dorp en geniet van een traditioneel diner met een familie uit het dorp. Optioneel kun je vanuit hier een excursie maken naar de tempels van Abu Simbel.

Dag 5 Felucca cruise

Vandaag gaan we aan boord van onze traditionele felucca. We reizen noordwaarts over de rivier de Nijl en overnachten ook aan boord. Deze primitieve bootreis is heerlijk ontspannen en je hebt alle tijd om te genieten van het geweldige Egyptische landschap.

Dag 6 & 7 Luxor

In de loop van de ochtend leggen we aan in Kom Ombo en reizen van daar door naar het historische Luxor. De volgende dag gaan we met een Egyptische Mercedes, ofwel een ezel (alleen van oktober-mei) naar de Vallei der Koningen. Met een gids ga je op ontdekking door dit doolhof van gangen tussen de tombes van vroegere koningen en faraos, of ontdek op eigen gelegenheid de monumentale Karnak tempel. s Avonds gaan we aan boord van de nachttrein naar Cairo.

Dag 8 Cairo

Na aankomst in Cairo hebben we een ontdekkingstocht georganiseerd met lokale gids die de lokale highlights van de stad laat zien.

Dag 9 Mt Sinai

Beklim de Sinai berg voor schitterende vergezichten van het woestijn landschap.

Dag 10 & 11 Rode Zee Beach Camp

Op weg naar de Rode Zee brengen we een bezoek aan St Katherines Monastery. Een paar dagen om even lekker te relaxen aan de mooie stranden aan de Rode Zee.

Dag 12 Aqaba

Een korte oversteek per ferry naar Jordanie. Na aankomst wordt je naar Aqaba gebracht voor een heerlijke vrije dag.

Dag 13 Wadi Rum

Stap in de voetsporen van Lawrence of Arabia wanneer we door de prachtige woestijn naar Wadi Rum reizen. Wadi Rum is de thuishaven voor veel bedoeien en ligt in een van s werelds mooiste woestijnomgevingen. We overnachten hier in echte bedoeienen tenten.

Dag 14 & 15 Petra

We reizen verder naar Petra, de historische stad van Jordanie en gelijk ook volgens velen de mooiste bezienswaardigheid in het Midden-Oosten. Met een gids ontdek je deze uit rotsen gehouwen stad.

Dag 16 & 17 Madaba

We reizen verder naar het noorden en bezoeken onderweg het grootste kasteel van Jordanie, het kruisvaarderskasteel in Kerak en hierna de dode zee. De zee ligt 400 meter onder zeeniveau en is daarmee de laagstgelegen plek op aarde. Het grote zoutgehalte zorgt ervoor dat je blijft drijven op het water. Aan het einde van de middag kom je aan in Madaba.

Inclusief

Engelssprekende reisleider Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) 11 ontbijten, 2 lunches en 5 diners Excursies en sightseeing volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier

Exclusief

Intercontinentale vluchten Optionele excursies Visumkosten Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Pyramids to Petra 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail