Isis 15 dagen rondreis Nijlcruise 5 sterren Cairo Alexandrie en Rode Zee inclusief excursies Afbeelding Isis 15 dagen rondreis Nijlcruise 5 sterren Cairo Alexandrie en Rode Zee inclusief excursies
Isis 15 dagen rondreis Nijlcruise 5 sterren Cairo Alexandrie en Rode Zee inclusief excursies *****
Bestemming: Rondreizen Egypte - Rondreizen

Isis 15 dagen rondreis Nijlcruise 5 sterren Cairo Alexandrie en Rode Zee inclusief excursies

*****

plane hotel car


15 Dagen

Bij deze veelzijdige rondreis leert u het prachtige, mystieke Egypte goed kennen. De Nijlcruise voert u langs de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, die er te vinden zijn in de Nijlvallei tussen Luxor en Aswan en ook een bezoek aan de imposante piramides van Gizeh mag natuurlijk niet ontbreken. Tevens krijgt u de gelegenheid de laatste nachten te ontspannen aan de Rode Zee en bij te komen van alle...

Rondreis o.b.v. Volgens programmaIsis

Isis (of Aset) is een van de belangrijkste godinnen uit de Egyptische mythologie. Zij was het symbool voor vruchtbaarheid en werd vereerd in de Nijldelta. Isis stond bekend als vruchtbaarheidsgodin en als meesteres van de magie, maar ook als moedergodin en beschermgodin. Isis was een dochter van Nut en Geb en de toegewijde zuster en echtgenoot van Osiris, de god van de onderwereld. Isis is vaak afgebeeld als vrouw met een troon op haar hoofd of met koehoorns en een zonneschijf op haar hoofd. Isis kreeg haar eigen tempelcomplex op het eilandje Philae, een eilandje in de Nijl nabij Aswan.

15-daagse rondreis inclusief:

 • Vluchten Amsterdam - Luxor en Hurghada - Amsterdam met Transavia.com
 • 5-daagse 5* Nijlcruise Luxor - Aswan o.b.v. volpension aan boord van de MS Carnival of vergelijkbaar
 • Nachttrein van Aswan naar Cairo
 • 3 overnachtingen in een hotel in Cairo o.b.v. logies en ontbijt
 • 6 overnachtingen in Hurghada (of omgeving), verzorging volgens de gekozen categorie
 • Alle benodigde transfers
 • Excursies, zoals beschreven in het reisprogramma

De verschillende categorieen:

 • Kiest u voor de 3* categorie (HRG-RR314) dan verblijft u als volgt:
  • 5 * Nijlcruiseboot o.b.v. volpension.
  • 3 * hotel in Cairo o.b.v. logies en ontbijt
  • 3 * hotel in Hurghada (e.o.) o.b.v. halfpension
 • Kiest u voor de 4* categorie (HRG-RR414), dan verblijft u als volgt:
  • 5 * Nijlcruiseboot o.b.v. volpension
  • 4 * hotel in Cairo o.b.v. logies en ontbijt

  • 4 * hotel in Hurghada (e.o.) o.b.v. halfpension
 • Kiest u voor de 5* categorie (HRG-RR614), dan u verblijft u als volgt:
  • 5 * Nijlcruiseboot o.b.v. volpension
  • 5 * hotel in Cairo o.b.v. logies en ontbijt
  • 5 * hotel in Hurghada (e.o.) o.b.v. All Inclusive

Programma:

Dag 1 Heenreis - Luxor

Na aankomst op de luchthaven van Luxor wordt u per bus naar de Nijlcruiseboot gebracht. Diner en overnachting in Luxor aan boord van de Nijlcruise.

Dag 2 Nijlcruise - Luxor

U zult nog niet direct gaan varen, zodat u de mogelijkheid heeft om de eerste paar dagen Luxor en omgeving te verkennen. U zult merken dat Luxor een prominente plaats inneemt in de Egyptische geschiedenis. In Luxor zijn de belangrijkste en meest interessante opgravingen en overblijfselen te vinden. Maar Luxor is ook een prettig Egyptisch stadje met restaurantjes, winkeltjes, een souk, markten, barretjes en vruchtensapstalletjes. U bezoekt vandaag de westoever van Luxor. Hier bezichtigt u de prachtige koningsgraven in de Vallei der Koningen, een dodenstad die bijna 500 jaar lang de begraafplaats is geweest van de faraos (o.a. Toetmosis III, Toetankamon en Seti I). Ook bezoekt u de tempel van Hatshepsut en de Kolossen van Memnon, imposante 18 meter hoge beelden die als bewakers van de poort tot de graftempel werden gebouwd. Diner en overnachting in Luxor aan boord van de Nijlcruise.

Dag 3 Nijlcruise - Luxor - Esna

Vandaag staat een bezoek aan de oostoever van Luxor op het programma. U bezichtigt de tempel van Luxor, een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen in Egypte, gewijd aan Amon, Moet en Chons. Tevens brengt u een bezoek aan de imposante Tempel van Karnak, een indrukwekkende tempelstad van de Koning der Goden Amon Re. Na de lunch vaart u vanuit Luxor over de Nijl en passeert u de sluizen van Esna. Diner en overnachting aan boord van de Nijlcruise.

Dag 4 Nijlcruise - Edfu - Kom Ombo

Bij aankomst in het plaatsje Edfu gaat u van boord en bezoekt u de tempel van Horus. Na de lunch vaart de boot naar Kom Ombo, waar u in de namiddag het tempelcomplex met de unieke dubbeltempel gewijd aan de Goden Sobek en Horus gaat bekijken. Hierna vaart u verder naar Aswan. Diner en overnachting in Aswan aan boord van de Nijlcruise.

Dag 5 Nijlcruise - Aswan - nachttrein

U kunt optioneel deelnemen aan een excursie naar de tempels van Abu Simbel, gelegen op zon 250 km ten zuiden van Aswan. In alle vroegte vertrekt u uit Aswan en halverwege de busrit komt de zon als een gigantische en bloedrode bol langzaam boven de horizon uit om de onmetelijke woestijn te verlichten en te verwarmen. Een prachtig schouwspel. De tempels van Abu Simbel liggen fraai aan het Nassermeer. De vier gigantische beelden van Ramses II voor de ingang van zijn eigen tempel maken een overweldigende indruk. Deze excursie kunt u ter plaatse bij onze reisleiding boeken en is alleen mogelijk indien de tijd het toe laat. s Middags kunt u een bijzondere trip over de Nijl maken met een originele Nijlzeilboot, de Felluca, langs de sprookjesachtig mooie Nijloevers. s Avonds gaat u met de nachttrein van Aswan naar Cairo. Wij reserveren voor u een slaapcouchette. Een zeer eenvoudig ontbijt is inbegrepen. Er zijn alleen 1- of 2-persoonscabines. Ook kunt u bij ons informeren naar de mogelijkheden om te reizen per vliegtuig. De rit per nachttrein duurt circa 12 uur.

Dag 6 Cairo

s Morgens vroeg komt u aan in Cairo, de grootste stad van Afrika. Cairo is een fascinerende en zeer levendige stad waar men een ware ontdekkingsreis kan maken door de vele smalle straatjes en de met exotische koopwaar uitpuilende souks. Op de dag van aankomst in Cairo zijn de maaltijden (ontbijt, lunch en diner) niet inbegrepen bij de reissom. Tevens dient u er rekening mee te houden dat de kamers vanwege uw vroege aankomst niet altijd direct beschikbaar zijn. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u Cairo op eigen gelegenheid verkennen. Overnachting in Cairo.

Dag 7 t/m 8 Cairo + Alexandrie

U brengt vandaag een bezoek aan de Piramides van Gizeh en de Sfynx, inclusief een lunch in een lokaal restaurant. Daarnaast heeft u de mogelijkheid de excursie naar het Egyptisch museum bij de lokale reisleiding te bestellen. In het Egyptisch Museum bevindt zich een immense en werkelijk schitterende collectie van beelden, strijdwagens, graftombes, mummies, tronen, dodenmaskers, juwelen en nog veel meer unieke schatten. Tevens brengt u een bezoek aan Alexandrie. Deze voormalige (gedurende de dynastie der Ptolemeers) hoofdstad van Egypte herbergt vele bezienswaardigheden. U brengt o.a. een bezoek aan de prachtige tuinen van het voormalig paleis van Koning Farouk, de graftomben van Komesch Shukafa, het Romeinse Amfitheater en de pilaar van Pompejus. Overnachting in Cairo.

Dag 9 t/m 15 Cairo - Hurghada

Na het ontbijt reist u vanuit Cairo per bus naar Hurghada (duur circa 7 a 8 uur) waar u nog 6 nachten heerlijk kunt ontspannen aan de Rode Zee en kunt nagenieten van de rondreis. Let op: het kan voorkomen dat u verblijft in de badplaats El Gouna, Soma Bay, Makadi Bay of Safaga aan de Rode Zee. Op dag 15 wordt u naar de luchthaven van Hurghada gebracht voor uw terugvlucht van Hurghada naar Amsterdam.

Deze rondreis is exclusief

 • Visumkosten 20 p.p. en fooien 25 p.p. (ter plaatse te voldoen)

Inhoud excursiepakket (inbegrepen in de reissom)

 • Dal der Koningen, deze dodenstad is bijna 500 jaar lang, van de 18e tot de 21ste dynastie de begraafplaats geweest van de Faraos. Hier bevinden zich de graven van o.a. Toetmosis III, Toetanchamon en Seti I
 • Tempel van Hatshepsut, het tempelcomplex van de vrouwelijke farao Hatshepsut
 • Tempel van Luxor, een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen in Egypte, gewijd aan Amon, Moet en Chons
 • Tempel van Karnak, een tempelstad van de koning der Goden Amon Re
 • Kolossen van Memnon, imposante 18 meter hoge beelden, die dienden als bewakers van de graftempel
 • Tempel van Horus in Edfu, een van de best bewaarde tempels uit de tijd van de Faraos, gewijd aan de valkgod Horus
 • Tempel van Sobek in Kom Ombo, een tempelcomplex met de unieke dubbeltempel, gewijd aan de goden Sobek en Horus
 • Felucca zeiltrip, tocht met een originele Nijlzeilboot langs het sprookjesachtige landschap bij Aswan
 • Piramiden van Gizeh, gebouwd in het midden van het 3e millenium voor Chr. door de koningen Cheops, Chefren en Mykerinos, absoluut een van de beroemdste bouwwerken uit de geschiedenis
 • Sfinx, een monumentaal figuur met het lichaam van een leeuw en het hoofd van een mens. Tussen de klauwen van dit 20 meter hoge figuur staat de droomzuil van Toetmosis IV
 • Lunch in Cairo* Alexandrie, het Romeinse Amfitheater, de pilaar van Pompejus, de graftomben van Komesch Shukafa en de tuinen van het voormalige paleis van Koning Farouk.

Belangrijke informatie

Programma s van de rondreizen zijn altijd onder voorbehoud. Het staat van tevoren nog niet vast in welke accommodatie u zult verblijven. Bij een rondreis wordt ter plaatse bepaald in welk hotel en ook in welke plaats iemand terechtkomt, conform de geboekte categorie. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat de volgorde van de rondreizen wegens omstandigheden gewijzigd kan worden. Uiteraard zullen wij onze uiterste best doen om ervoor te zorgen dat er aan de inhoud van de reizen niets veranderd. Voor algemene informatie over rondreizen in Egypte verwijzen wij u naar de informatie die vermeld staat bij landeninformatie Egypte op deze onze internetsite of de informatie in onze brochure.

Online stoel reservering

24 uur voor vertrek:

U kunt 24 uur voor vertrek gratis inchecken bij vluchten die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link.

U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen te volgen die worden aangegeven.

Vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek:

U kunt 3 weken tot 48 uur voor vertrek online een stoel reserveren voor de heen- en terugreis die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link. U dient direct een stoel voor de heen en terugreis te reserveren, de code is maar eenmalig te gebruiken. Na het invoeren van deze code wordt deze geblokkeerd.

Voor een normale stoel betaald u 7,50 per persoon per enkele reis en voor een stoel met extra beenruimte betaald u 20,- per persoon per enkele reis (indien beschikbaar). U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen volgen die worden aangegeven.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Isis 15 dagen rondreis Nijlcruise 5 sterren Cairo Alexandrie en Rode Zee inclusief excursies 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail