Indiana  Bewonder Petra Afbeelding Indiana Bewonder Petra
Indiana Bewonder Petra ***
Bestemming: Rondreizen Egypte - Rondreizen

Indiana Bewonder Petra

***

plane hotel transfer


8 Dagen

De Siq is een enorme 1200 meter lange kloof met muren van soms wel 200 meter hoog. Dicht bij het einde van deze kloof bevindt zich een van de grootste bezienswaardigheden van Petra, namelijk El Khazneh. Een grote tempel die diende als grafkamer gebouwd in opdracht van de Nabatese koning. Bedoeienen hebben dit bouwwerk de naam Khazneh gegeven, zij dachten namelijk dat de stenen urn bovenop het monument een...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1 Sharm el Sheikh - Dahab

Vertrek van Amsterdam naar Sharm el Sheikh. Op de de luchthaven wordt u opgewacht door een van onze mensen die u helpt bij alle visa en douane formaliteiten. Daarna wordt u naar uw hotel in Dahab gebracht voor diner en overnachting.

Dag 2 Dahab

Deze dag bent u vrij om te genieten van het prachtige Dahab. Breng een bezoek aan de boulevard van dit kleine dorpje of geniet van de prachtige onderwaterwereld.

Dag 3 Dahab - Petra

Vandaag vertrekken we al vroeg richting de haven voor de bootreis naar Aqaba. Hier ontmoet u de gids en wordt u geholpen met alle douaneformaliteiten. Per bus rijden we naar de stad Petra, ook wel de Rood - Roza Stad genoemd, daar de rotsen waaruit deze stad deels is gehakt een rood-roze kleur hebben. De tour start bij het bezoekerscentrum, nog voordat u de stad Petra bereikt heeft. Onder begeleiding van bedoeienen vervolgt u de tocht te paard. Na enkele tombes gepasseerd te zijn zult u aankomen bij de ingang van de Siq. Deze kloof moet worden doorkruist om de ingang van Petra te bereiken aangezien de stad is gelegen tussen de kloof in de bergen. De Siq is een enorme 1200 meter lange kloof met muren van soms wel 200 meter hoog. Dicht bij het einde van deze kloof bevindt zich een van de grootste bezienswaardigheden van Petra, namelijk El Khazneh. Een grote tempel die diende als grafkamer gebouwd in opdracht van de Nabatese koning. Bedoeienen hebben dit bouwwerk de naam Khazneh gegeven, zij dachten namelijk dat de stenen urn bovenop het monument een schat was van de toen nog heersende farao. Er valt echter nog meer te bezichtigen na het bezoek aan El Kazneh. De reiziger weet zich aan beide kanten omringd door honderden van Petra's ingehakte constructies zoals altaren , godenbeelden, tempels en tombes, huizen en zelfs een romeins theater. Dit romeins amfitheater is door de Nabateeers gebouwd in een rots en bood vroeger plaats aan 3000 mensen. Nadat de romeinen in 106 na Chr. de stad in handen kregen hebben zij dit theater gerenoveerd en het uitgebouwd naar een capaciteit van maar liefst 8000 mensen. Hierna keert men weer terug naar de ingang van de Siq alwaar de reiziger een lunch zal genieten. Na de lunch wordt u naar uw hotel in Petra gebracht voor diner en overnachting.

Dag 4 Petra - Wadi Rum - Taba - Dahab

Na het ontbijt rijden we per (mini)bus naar Wadi Rum. Hier wordt u vervolgens rondgeleid door de ervaren gids, maken we een korte jeeptocht en zal er geluncht worden. Na de lunch rijden we naar de haven van Aqaba om vervolgens per boot door te reizen naar Taba. Eenmaal in Taba aangekomen wordt u opgewacht voor de transfer naar het Daniela Village in Dahab.

Dag 5 Dahab

Deze dag staat er niets op het programma. U kunt genieten van het mooie Dahab en lekker uitrusten.

Dag 6 Dahab

Overdag bent u vrij om te relaxen. In de avond volgt de transfer naar St. Catherina. In het Daniela St. Catherina hotel staat het diner voor u klaar. Tot 02:30 uur is er de gelegenheid om wat te slapen. Hierna beginnen we aan de klim van de 2285 meter hoge mozes berg. Eenmaal aangekomen op de top geniet u van de prachtige zonsopgang. Eenmaal teruggekomen in het hotel geniet u van het ontbijt.

Dag 7 Dahab

Na het vroege ontbijt brengen we een bezoek aan het St. Catherina klooster waar we de ikonenverzameling, de kerk, de plaats van het brandende braambos en het knekelhuis bekijken. Vervolgens rijden we terug naar Dahab en bent u de rest van de dag vrij om zelf in te delen.

Dag 8 Dahab

Vandaag wordt u opgewacht voor transfer naar de luchthaven en vertrek naar Amsterdam.

LET OP! We dienen een kopie van de paspoorten van de reizigers te ontvangen voor de visumafhandeling!

Inbegrepen

  • Vlucht Amsterdam - Sharm el Sheikh - Amsterdam met Transavia
  • 6 nachten verblijf in het Daniela Village op basis van half pension.
  • Bootreis Taba - Aqaba en vv.
  • Excursies in Petra en Wadi Rum
  • 1 nacht verblijf in Petra op basis van half pension
  • Alle entreegelden
  • Transfer luchthaven - hotel en vv.
  • Luchthavenbelasting

Niet inbegrepen

  • Visumkosten 24,- p.p.
  • Calamiteitenfonds 2,50,-
  • Verplichte fooien ca. 37, - p.p. (ook voor kinderen) ter plaatse te voldoen
  • Verzekeringen

Verplichte kerst- en nieuwjaarsdiners zijn bij alle accommodaties inbegrepen. Bij de accommodatie info kunt u zien of hier bij de betreffende accommodatie sprake van is.

Minimaal 2 personen!



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Indiana  Bewonder Petra 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail