15 daagse groepsrondreis Osiris Afbeelding 15 daagse groepsrondreis Osiris
15 daagse groepsrondreis Osiris ***
Bestemming: Rondreizen Egypte - Rondreizen

15 daagse groepsrondreis Osiris

***

plane hotel transfer


15 Dagen

Tijdens deze rondreis kunt u cultuur optimaal combineren met zon, zee en strand! Een goede manier om het mystieke Egypte te ontdekken en tevens heerlijk te genieten onder de warme Egyptische zon aan de Rode Zee. De Nijlcruise voert u van Luxor naar Aswan en onderweg komt u langs de vele imposante en indrukwekkende bezienswaardigheden. En ook Cairo en de fascinerende piramides van Gizeh worden uiteraard niet...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Amsterdam - Hurghada

Bij aankomst op de luchthaven van Hurghada wordt u verwelkomd door uw reisleider en daarna per bustransfer naar uw hotel in Hurghada gebracht voor de overnachting. Het kan ook voorkomen dat u verblijft in de badplaats El Gouna, Makadi Bay, Soma Bay of Safaga i.p.v. in Hurghada.

Dag 2: Hurghada

Deze dag is geheel ter vrije besteding. Zo kunt u even heerlijk bijkomen van de heenvlucht en ontspannen in de Egyptische zon of bijvoorbeeld Hurghada op eigen houtje gaan verkennen.

Dag 3: Hurghada - Cairo (ca. 550 km)

Na het ontbijt in het hotel vertrekt u met de bus naar Cairo (duur ca. 7 a 8 uur) en gaat de rondreis en de ontdekking van het mystieke Egypte echt beginnen. U checkt in bij uw hotel in Cairo voor de komende 2 nachten. Vanavond kunt u in een van de vele restaurantjes in de omgeving de typisch Egyptische specialiteiten gaan uitproberen.

Dag 4: Cairo

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de imposante en fascinerende piramides van Gizeh en de Sfinx. Deze reusachtige piramides zullen een onuitwisbare indruk bij u achterlaten. De lunch zal worden genuttigd in een lokaal restaurant. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid Cairo wat meer gaan verkennen. Kunt u geen genoeg krijgen van de piramides, dan is er in de avonduren tevens een Sound & Light show bij de piramides (ter plaatse extra te reserveren). Overnachting in uw hotel in Cairo.

Dag 5: Cairo - Luxor

Ook vandaag is geheel ter vrije besteding. Het is mogelijk een bezoek te brengen aan het Egyptisch Museum (ter plaatse extra te reserveren) en de eeuwenoude collectie van Royal mummies (entreekaartje tot deze speciale zaal is niet inbegrepen), graftombes, sieraden, juwelen, beelden en andere voorwerpen te bewonderen. Ook kunt u in de grootste stad van Afrika een ontdekkingsreis maken door de vele smalle straatjes en rondneuzen in de vele, met diverse koopwaar gevulde soeks en kennismaken met de lokale bevolking. In de avond wordt u naar het treinstation gebracht voor de rit per nachttrein van Cairo naar Luxor. U krijgt een slaapcouchette (max. 2 pers.) en een eenvoudig diner en ontbijt aan boord. Het is aan te raden om eventueel wat extra eten of drinken mee te nemen voor onderweg.

Dag 6: Nijlcruise - Luxor

In de ochtend komt u aan in Luxor en wordt u met een transfer naar de Nijlcruiseboot gebracht, waar u de komende 4 nachten aan boord zult verblijven. Vervolgens brengt u een bezoek aan de oostoever van Luxor. U gaat naar de Tempel van Luxor, 1 van de best bewaard gebleven tempels in Egypte. Deze tempel is gewijd aan de goden Amon, Moet en Chons. Ook gaat u naar de prachtige Tempel van Karnak, een imposante tempelstad gewijd aan de zonnegod Amon-Re. Diner en overnachting aan boord van de cruiseboot.

Dag 7: Luxor - Edfu

Na het ontbijt gaat de ontdekkingstocht verder aan de westoever van Luxor. U brengt een bezoek aan de Vallei der Koningen, waar u de meest prachtige koningsgraven kunt bewonderen. Deze vallei was bijna 500 jaar lang de begraafplaats van de farao's (o.a. Toetmosis III, Toetanchamon en Seti I). Ook gaat u naar de Tempel van Hatshepsut, de enige vrouwelijke farao die er heeft bestaan en bezichtigt u de Kolossen van Memnon, 2 impo- sante 18 m hoge poortwachters die als bewakers van een graftempel dienden. De lunch, diner en overnachting vin- den plaats aan boord van de cruise- boot. In de middag zal de cruiseboot gaan varen van Luxor naar Edfu.

Dag 8: Edfu - Aswan

Vanochtend bezoekt u de Tempel van Horus. Terwijl u de lunch gebruikt vaart u ondertussen verder naar Kom Ombo. Na aankomst in Kom Ombo gaat u in de namiddag het tempelcomplex met de unieke dubbeltempel gewijd aan de goden Horus en Sobek bezichtigen. Diner en overnachting aan boord. De Nijlcruiseboot vervolgt de vaartocht ondertussen naar Aswan.

Dag 9: Aswan

U heeft de ochtend ter vrije besteding. U kunt deelnemen aan een excursie naar de tempels van Abu Simbel, gelegen op zon 250 km ten zuiden van Aswan. In alle vroegte vertrekt u dan vanuit Aswan en halverwege de busrit aanschouwt u de opkomende ochtendzon die het oneindige woestijnlandschap prachtig verlicht en langzaamaan verwarmt. Een prachtig schouwspel. De tempels van Abu Simbel liggen aan het Nassermeer. De vier gigantische beelden van Ramses II voor de ingang van zijn eigen tempel maken een overweldigende indruk. Deze excursie kunt u ter plaatse bij onze reisleiding boeken en is alleen mogelijk indien de tijd het toe laat. s Middags maakt u een bijzondere zeiltocht over de Nijl met een originele Nijlzeilboot, de Felluca, langs de sprookjesachtig mooie Nijloevers. Diner en overnachting aan boord van de Nijlcruiseboot.

Dag 10 t/m 14: Aswan - Hurghada

Na het ontbijt gaat u van boord en volgt de transfer per bus van Aswan naar Hurghada, waar u nog 5 dagen heerlijk kunt ontspannen aan de Rode Zee en kunt nagenieten van de rond- reis. Ontspannen in de zon, souvenirs shoppen of een terrasje nemen in het toeristische centrum Sakkala of snorke- len in de prachtige Rode ZeeDat alles en meer is mogelijk in de levendige badplaats Hurghada. Het kan voorko- men dat u verblijft in de badplaats El Gouna, Makadi Bay of Safaga.

Dag 15: Hurghada - Amsterdam

Afhankelijk van uw terugvlucht wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Hurghada voor uw terugvlucht naar Nederland.

Overnachtingen Wanneer u de 3-sterren rondreis boekt, verblijft u in: * 3-sterren hotel o.b.v. halfpension in Hurghada (of omgeving) 3-sterren hotel o.b.v. logies en ontbijt in Cairo 5-sterren Nijlcruiseboot o.b.v. volpension

Wanneer u de 4-sterren categorie boekt, verblijft u in: * 4-sterren hotel o.b.v. halfpension in Hurghada (of omgeving) 4-sterren hotel o.b.v. logies en ontbijt in Cairo 5-sterren Nijlcruiseboot o.b.v. volpension

Wanneer u de 5-sterren categorie boekt, verblijft u in: * 5-sterren hotel o.b.v. all inclusive in Hurghada (of omgeving) 4-sterren The Oasis hotel (of vergelijkbaar) o.b.v. logies en ontbijt in Cairo 5-sterren Nijlcruiseboot o.b.v. volpension

OVERNACHTINGEN * 2 x Hurghada 2 x Cairo 1 x slaapcouchette nachttrein 4 x hut aan boord cruiseboot 5 x Hurghada (of omgeving)

Inbegrepen Vliegreis Amsterdam - Hurghada en v.v. per Transavia.com Luchthavenbelasting en brandstofheffing Vervoer per lokale airconditioned touringcar of minibus Begeleiding tijdens de rondreis door deskundige lokale Engelssprekende reisleiding Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden 7 Overnachtingen in Hurghada (of omgeving) in de door u gekozen accommodatiecategorie 2 Overnachtingen in Cairo in de door u gekozen accommodatiecategorie 1 Overnachting aan boord nachttrein van Cairo naar Luxor in een slaappcouchette (max. 2 personen) 4 Overnachtingen aan boord M/S Carnival of vergelijkbaar Verzorging op basis van logies en ontbijt, 5 x lunch en 12 x diner Ontvangst in Luxor door lokale Engelssprekende vertegenwoordiging Alle groepstransfers

Niet inbegrepen * Visumkosten a 25 p.p. (bij boeking te voldoen) Fooien a 20 p.p. (verplicht en ter plaatse te voldoen) Alle overige, niet genoemde maaltijden Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden Uitgaven van persoonlijke aard



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

15 daagse groepsrondreis Osiris 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail