APIS 8 dagen 4 sterren Hurghada en Cairo Afbeelding APIS 8 dagen 4 sterren Hurghada en Cairo
APIS 8 dagen 4 sterren Hurghada en Cairo ****
Bestemming: Rondreizen Egypte - Combinatiereizen

APIS 8 dagen 4 sterren Hurghada en Cairo

****

plane hotel transfer


8 Dagen

Apis combineert de mooie badplaats Hurghada met de wereldstad Cairo. Tijdens deze reis kunt heerlijk ontspannen op het strand en het oudse Egypte ontdekken in Cairo met haar wereldberoemde Piramides van Gzieh en de uit het zand oprijzende Sfinx.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaApis

Apis is een Egyptische godheid, voorgesteld als een stier met een zonneschijf tussen de horens. Vroeger werd de stier beschouwd als het vruchtbaarheidssymbool. De koningen uit het Oude Rijk werden vaak met de stier vereenzelvigd en als zodanig afgebeeld. Apis bleef gedurende de hele Egyptische geschiedenis een plaatselijke godheid. Dit veranderde echter tijdens de regering van de Ptolemaeen. Toen werd de verering van de Apisstier een heuse cultus en werd er een nieuwe Apisstier gezocht.

Hurghada & Cairo, 8-daagse vliegreis inclusief:

 • vlucht heen Amsterdam - Hurghada, via Cairo
 • binnenlandse vlucht Hurghada - Cairo
 • vlucht terug Cairo - Amsterdam
 • 4 nachten verblijf in een 4*-hotel in Hurghada o.b.v. halfpension.
 • 3 nachten verblijf in een 4*-hotel in Cairo o.b.v. logies en ontbijt.
 • transfers zoals vermeld in onderstaand programma

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Cairo, gevolgd door een binnenlandse vlucht naar Hurghada. Transfer naar het hotel waar u de komende dagen verblijft. Ter plaatse zult u horen in welk 4-sterren hotel verblijft.

Dag 2 t/m 4

Ontbijt in hotel. Deze dagen zijn vrij te besteden. U kunt heerlijk ontspannen op he strand en genieten van de badplaats Hurghada. Diner in hotel.

Dag 5

Ontbijt in het hotel. Transfer naar het vliegveld van Hurghada, gevolgd door een binnenlandse vlucht naar Cairo. Transfer naar het hotel waar u de komende dagen verblijft. Ter plaatse zult u horen in welk 4-sterren hotel verblijft.

Dag 6 - Dag 7

Ontbijt in het hotel. Deze dagen zijn vrij te besteden. U kunt deelnemen aan de Cairo excursie, waarin u onder begeleiding van een gids de Ppiramides van Gizeh en de Sfinx gaat bekijken. Deze excursie is incl. lunch bij een lokaal restaurant. In de avond is er de mogelijkheid om de Sound&Light show bij de Piramides te bezoeken.

Dag 8

Ontbijt in het hotel. Transfer naar het vliegveld van Cairo, gevolgd door uw terugvlucht naar Amsterdam.

Cairo en zijn 15 miljoen bewoners verwelkomen u op indrukwekkende wijze. Toeterende auto's, slingerende taxis, sjokkende ezelkarren, stampvolle bussen en drommen voetgangers die elke reiziger toeroepen: Welcome to Egypt!

Verzorging

Tijdens de Apis verblijft u in Hurghada o.b.v. halfpension, tegen een toeslag van 49,50 p.p. is een verblijf o.b.v. all-Inclusive mogelijk. In Cairo verblijft u standaard o.b.v. logies en ontbijt, tegen een toeslag van 12,50 p.p. per dag kunt u o.b.v. halfpension in Cairo verblijven. Vraag ernaar op onze reserveringafdeling.

Extra

Indien u liever in een 5-sterren accommodatie wilt verblijven in Hurghada en Cairo is dit mogelijk. Dit kan tegen een meerprijs is 75,- p.p. Daarnaast is het mogelijk om eerst de rijke cultuur te ontdekken in Cairo en daarna heerlijk te relaxen in Hurghada en is het mogelijk om uw verblijf te verlengen.

Aanpassingen & Mogelijkheden

Buiten de (rond)reizen welke op onze site vermeld staan, kunnen wij u nog vele andere accommodaties, rondreizen en combinatie reizen aanbieden. Tevens bestaat de mogelijkheid om de vermelde reizen in te korten of juist te verlengen. Staat uw droomreis er niet bijNeem, van maandag tot en met vrijdag, even contact met ons op via email of telefoon en wij vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden. Tevens kunt u bij ons maatwerk offertes opvragen.

Excursies

Tijdens uw verblijf in Cairo is het mogelijk om deel te nemen aan diverse excursies. Wij kunnen u de volgende excursies aanbieden:

 • Piramides & Sfinx 35,- p.p. Hierbij brengt u een bezoek aan Gizeh, waar de grootste piramides ter wereld en de Sfinx uit het woestijnzand oprijzen. Het begrip wereldwonder krijgt hier concrete betekenis. Bij deze excursie is een lunch inbegrepen in een lokaal restaurant.

 • Sound & Light show 35,- p.p. Deze prachtige voorstelling vindt plaats in de avond, bij de piramides en is een ervaring om nooit te vergeten.

Overige informatie

Programmas van rondreizen zijn altijd onder voorbehoud. Het staat van tevoren nog niet vast in welke accommodatie u zult verblijven. Bij een rondreis wordt ter plaatse bepaald in welk hotel en ook in welke plaats iemand terechtkomt, conform de geboekte categorie. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat de volgorde van de rondreizen wegens omstandigheden gewijzigd kan worden. Uiteraard zullen wij onze uiterste best doen om ervoor te zorgen dat er aan de inhoud van de reizen niets veranderd.

Verplichte bijkomende kosten ter plaatse:

 • visumkosten 20,- p.p.
 • fooien 5,- p.p.

Vluchten & Hotels

Deze reizen worden uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. In de meeste gevallen betreft dit vluchten met KLM of Egypt Air. Houdt u er rekening mee dat, wanneer de vlucht uitgevoerd wordt door KLM, u de avond voor de aangegeven data vertrekt. Tevens vertrekt de KLM vlucht s nachts van Cairo naar Amsterdam, waardoor deze een dag later dan gebruikelijk aankomt. Zo heeft u dus meer tijd om van uw bestemming te genieten! Prijzen zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse en zijn, net als de accommodaties, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij u, waar mogelijk, een passend alternatief aanbieden. Deze boekingsklasse is alleen gegarandeerd wanneer de gehele betaling voldaan is. Om die reden gelden voor deze reizen dan ook afwijkende betalingsvoorwaarden. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per email heeft ontvangen.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

APIS 8 dagen 4 sterren Hurghada en Cairo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail